Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul OFICIAL

Premierul României a anunțat că țara noastră este pregătită să primească refugiați, dar că deocamdată nu au fost transmise solicitări în acest sens.

Nicolae Ciucă a făcut declarații de ultimă oră despre cel mai fierbinte subiect al momentului. Tensiunile continuă la granița dintre Rusia și Ucraina.

România este gata să primească refugiați

Premierul României a declarat că țara noastră nu a primit până acum solicitări pentru repatrierea românilor din Ucraina, dar că autoritățile sunt pregătite pentru această situație. De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că țara noastră poate primi un număr destul de mare de refugiați.

Din nefericire, continuă tensiunile la granița dintre Rusia și Ucraina. Pe zi ce trece situația se acutizează, iar presa din Ucraina scrie că este posibil ca invazia Rusiei să fi început. Joi, 17 februarie, tensiunile dintre rebelii susținuți de Rusia din estul Ucrainei și Kiev s-au accentuat. Separatiștii pro-ruși au acuzat forțele guvernamentale că au tras cu artilerie și mortiere.

Serviciile de inteligenţă americane au informaţii conform cărora comandanţii ruşi au primit ordine clare de a începe o invazie a Ucrainei.

„Comandanţii de pe teren au planuri specifice pentru modul în care ar acţiona în sectoarele de pe câmpul de luptă. Comandanţii ruşi fac tot ceea ce ar face cei americani odată ce au primit ordinul de a acţiona, a raportat, duminică, corespondentul pentru Securitate naţională CBS News, David Martin, pentru „Face the Nation”.

Se pregătește summitul SUA-Rusia

Președintele Statelor Unite ale Americii a acceptat să participe la o întâlnire cu liderul de la Kremlin. La inițiativa lui Emmanuel Macron, Joe Biden și Vladimir Putin se vor întâlni, joi, 24 februarie 2022 la summitul SUA-Rusia, unde vor discuta pe tema securității și stabilității strategice în Europa.

Summitul va fi organizat de către secretarul de stat Antony Blinken și de omologul său rus, Serghei Lavrov, cu ocazia întâlnirii pe care aceștia o vor avea joi, 24 februarie.

Președintele Franței l-a sunat duminică, 20 februarie, pe Vladimir Putin pentru a discuta despre un armistițiu în estul Ucrainei. Ulterior, Macron l-a sunat și pe Joe Biden, iar la finalul discuțiilor, s-a stabilit că președintele SUA se va întâlni cu Vladimir Putin.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.