Președintele Klaus Iohannis a făcut ANUNȚUL MOMENTULUI imediat după ce Rusia a atacat Ucraina

Share

Klaus Iohannis a reacționat după ce Rusia a început operațiunea militară în Ucraina. Oficial, a început războiul, după mai multe explozii în orașe strategice, inclusiv în capitala Kiev. Totul a debutat după declarația televizată a liderului de la Kremlin, care a anunțat că începe operațiunea militară.

Anunțul lui Klaus Iohannis după invazia Rusiei în Ucraina

Șeful statului a reacționat printr-o postare pe Facebook după ce Rusia a invadat Ucraina. Klaus Iohannis a declarat că agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei reprezintă o nouă încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional, în mod special a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, a inviolabilității frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea forței în relațiile internaționale.

Iohannis a solicitat oprirea imediată a agresiunii ruse și a făcut apel la responsabilitate și la evitarea de pierderi de vieți omenești.

Solicit oprirea imediată, integrală și necondiționată a agresiunii militare ruse, retragerea tuturor forțelor ruse din Ucraina și încetarea oricăror presiuni la adresa Ucrainei! Totodată, fac un apel la responsabilitate, la evitarea de pierderi de vieți omenești și afectarea în orice fel a siguranței civililor, se arată în declarația lui Klaus Iohannis.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fklausiohannis%2Fposts%2F516111569886495&show_text=true&width=500

Mesajul șeful statului pentru toți cetățenii români

În contextul acțiunilor militare dintre Rusia și Ucraina, președintele României a transmis un mesaj pentru toți cetățenii acestei țări. Klaus Iohannis le-a dat asigurări românilor că nu au motiv să se teamă, pentru că țara noastră este stat membru al Alianței Nord-Atlantice și este protejată.

Niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă! Cetățenii României, ca stat membru al Alianței Nord-Atlantice, beneficiază pe deplin de cele mai ample garanții de securitate din istoria sa, a precizat Iohannis.

Tot președintele României le-a dat asigurări cetățenilor români din Ucraina că România, inclusiv prin misiunile sale diplomatice și consulare, este pregătită să ofere asistența consulară necesară.

Potrivit unor informații, președintele Klaus Iohannis convoacă Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în contextul conflictului din Ucraina. Șeful statului va participa joi seara și la o reuniune a liderilor europeni.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.