Profeția sumbră a lui Arsenie Boca despre un mare cutremur în România. Bucureștiul, cel mai afectat oraș.

Cutremurele se numără printre fenomenele naturale cele mai imprevizibile. Nu pot fi anticipate decât cu foarte puțin timp înainte, iar atunci când se produc, creează panică în rândul populației. Odată la ceva timp, are loc câte un cutremur mare, iar Arsenie Boca ar fi prezis, la un moment dat, că urmează să se producă un cutremur puternic în țara noastră.

Profeția lui Arsenie Boca despre un mare cutremur

Arsenie Boca este cunoscut pentru minunile pe care se spune că le-a înfăptuit, dar și pentru unele profeții pe care le-a făcut. Chiar dacă nu este canonizat încă, mulți îl consideră un sfânt. Cei care l-au cunoscut au rămas profund marcați de întâlnirile cu acesta și nu vor uita niciodată cuvintele pe care Arsenie Boca le-a rostit în prezența lor.

Două măicuțe care l-au cunoscut pe călugăr susțin că acesta a vorbit, la un moment dat, despre un mare cutremur care ar putea lovi România. Ultimul cutremur puternic din țara noastră a fost cel din 1977, care a făcut numeroase victime umane și materiale. Arsenie Boca ar fi spus, potrivit celor două măicuțe: „O să ne pască un mare cutremur și blocurile din București vor ajunge ca și cutiile de chibrituri”.

Ce spun specialiștii despre un cutremur puternic

Joi dimineața, în România s-a înregistrat un cutremur de peste 5 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs cu câteva minute înainte de ora 7, în zona Buzăului, și s-a resimțit în mai multe orașe din țară, inclusiv la București. Cutremurul a adus din nou în discuție posibilitatea ca în viitorul apropiat să se producă unul de intensitate mai mare, adică de peste 7 grade pe Richter, cu consecințe mai grave.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a analizat felul în care s-au produs cutremurele puternice în ultimii 200 de ani și a dat un verdict. Specialistul spune că, potrivit estimărilor lui, un cutremur puternic nu se va produce în țara noastră în anii următori.

„Am scris mai multe cărți în care am făcut o analiză a cutremurelor vrâncene, începând cu ultimii 200 de ani, cu date pe care le-am cules din diferite locuri. Am constatat că sunt cutremure mari, care au loc după un anumit număr de ani, iar intermediar, altă serie de cutremure mari, care apar tot după o anumită perioadă. De exemplu este o linie de cutremure puternice care au avut loc în 1738 – 1838 – 1940, care s-au succedat, iată, la 100-102 ani.

Apoi există o altă linie de cutremure care a avut loc în anii 1804 și 1906, dar acestea nu au fost atât de puternice. Cutremurul pe care îl așteptăm peste vreo 20 de ani va fi mare, cam de 8 grade, dar nu putem ști exact. Va fi un cutremur foarte adânc, dar efectele nu vor fi chiar atât de mari.”, a precizat fostul director al Institutului Național de Cercetare-Dezvolatare pentru Fizica Pământului, în urmă cu ceva timp, pentru impact.ro.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.