Raed Arafat a dat cea mai crunta veste: ”Lupta cu COVID-19, din pacate, am pierdut-o”

Raed Arafat, Seful DSU, a declarat ca Romania se afa intr-o situatie extrem de critica. Secretarul de stat in cadrul Ministerului de Interne spune se va ajunge la indicele de infectare cu COVID-19 de 3 la mia de locuitori in Bucuresti.

Arafat a mentionat ca lupta cu Covid a fost pierduta.

“Asa cum evolueaza lucrurile, sa ajungem la indicele de 3, in Capitala, este foarte clar. Se vor aplica toate regulile care au fost prevazute in Hotararea de Guvern. restaurantele inchise, nu mai sunt activitati la teatre, nu mai sunt activitati la cinematografe. Bineinteles, masca devine obligatorie in toate spatiile publice, deci nu mai exista diferentiere intre spatiul aglomerat si spatiul neaglomerat, in toate spatiile masca este obligatorie. Astea sunt regulile care sunt de baza, in aceasta situatie. Cand trecem de pragul de 3 la mie si speram ca populatia sa inteleaga si sa respecte pentru ca sistemele sanitare au limitele lor, nu doar in Romania”, a declarat Raed Arafat.

Elevii vor invata online.

”Este posibil sa se ia acest lucru in considerare, dar acest lucru ramane sa fie discutat cu Ministerul Sanatatii, cu Ministerul Educatiei”, a mai spus Arafat.

Seful DSU a precizat ca efectele masurilor se vor vedea peste 1-2 saptamani.

Raed Arafat a declarat ca lupta cu COVID-19 a fost pierduta si ca este posibil ca spitalele sa fie reorganizate, la fel cum s-a intamplat in primavara, la inceputul pandemiei.

”Lupta cu COVID-19, din pacate am pierdut-o. Mai ales ca este presiune si asupra sistemului medical din mai multe puncte de vedere, nu numai asupra capacitatii, ci si asupra oamenilor care lucreaza in sistem. Vom ajunge la un moment in care pacientii nu vor mai putea fi transferati catre spitale desemnate Covid, ci vor ramane in spitalele in care sunt si vor fi tratati in spitalele respecive unde trebuie create circuite la nivelul Terapiei Intensive, la nivelul altor sectii care sa permita tratarea altor pacienti. Si la acest moment avem pacienti care se trateaza in spitalele care nu sunt desemnate Covid pentru ca nu reusim sa transferam imediat, ci transferam peste cateva ore sau a doua zi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.