Raed Arafat, anunț teribil după ce noua tulpină ucigașă a coronavirusului a fost depistată în România:”Se răspândește în comunitate”

Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie a ajuns și în România, la Giurgiu. Testul pacientei, care a declarat că nu a părăsit țara, a fost prelucrat în laboratorul Institutului Matei Balș din București.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, vineri seară,că transmiterea noii tulpini este deja intracomunitară. Totodată, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că în localitatea în care s-a infectat pacienta se face acum anchetă epidemiologică și că sunt luate în considerare măsuri de carantinare a regiunii respective.

„Faptul că a fost identificat un pacient cu această tulpină, înseamnă că probabil – mai ales că acest pacient nu a fost în Marea Britanie, n-a avut contact cu alte persoane din Marea Britanie de care să știe – înseamnă că tulpina deja se răspândește undeva și se răspândește în comunitate.

Având în vedere că am depistat tulpina la o pacientă nu înseamnă că e o singură pacientă. Faptul că am depistat-o trebuie să ne deschidă ochii și să ne arate clar că trebuie să fim foarte vigilenți”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, potrivit Digi24.

Reacția ministrului Sănătății

„Avem o anchetă epidemiologică, care ne arată că doamna de 26 de ani nu a călătorit în Marea Britanie, în străinătate, deci probabil că a contractat tulpina din altă parte. E un factor de îngrijorare. Dacă ne uităm la zilele trecute, toate sunt cu cifre de patru ori mai mici. Dacă lucrurile vor continua așa, atunci putem lua în considerare măsuri pentru acea regiune”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul sănătății.

Leave A Reply

Your email address will not be published.