Raed Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: “Nu e o criză umanitară” –»

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU),

Raed Arafat, afirmă că nu se poate vorbi de o criză umanitară pe partea României şi a

recomandat cetăţenilor să nu mai vină cu mâncare pentru refugiaţi deoarece există riscul

să rămână nefolosită sau să se strice. El precizează că au fost găsite peste 400 de locuri într-o mănăstire, iar tabăra din judeţul Suceava va fi una temporară, unde refugiaţii nu vor sta mai mult de trei zile.

Arafat a declarat, sâmbătă, la PTF Siret, că va fi un punct de comandă în zona de graniţă.

„Deja s-au instalat anumite chestiuni în plus faţă de ce a fost ieri, noaptea am avut Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a ţinut până aproape la 1 dimineaţă, s-a stabilit că va fi un punct de comandă în zona de graniţă care va fi permanent cu toate instituţiile implicate şi s-a asigurat un suport, corturi, zone de aşteptare, corturi în care să fie acolo cei care dau mâncare, dau apă, să nu stea în aer liber, mai multe măsuri de organizare. Şi s-a stabilit şi pragul de la care se va instala inclusiv prima parte a taberei, ocuparea a 65% din capacitatea centrului de azil de la Rădăuţi”, a transmis Arafat.

El a precizat că nu se poate vorbi de o criză umanitară pe partea României.

„La acest moment nu putem vorbi de o criză umanitară pe partea României, motiv pentru care toţi care vin cu mâncare, la pachete, riscul este ca o parte din această mâncare să rămână nefolosită sau să se strice”, a precizat Arafat.

„Avem locuri de cazare stabilite cu Biserica în peste 400 de locuri într-o mănăstire, mai sunt multe alte locuri care sunt identificate, tabăra va fi o chestie temporară unde nu se stă mai mult de 72 de ore şi după asta se duc către locurile de cazare, fie din judeţul Suceava, fie din judeţele limitrofe. (…)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.