Raed Arafat si cazul operatoarei 112

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, intervine în cazul dialogului halucinant dintre doi părinți și o operatoare de la 112.

Arafat subliniază că modul în care a vorbit dispecera din Cluj este ”inacceptabil”. În plus, secretarul de stat susține că putea fi trimisă o mașină, pentru ca micuța să fie consultată.

”Este inacceptabil. Modul de a vorbi cu oameni care solicită ajutor nu poate să fie în acest hal. Chiar dacă tu, ca personal medical, consideri că nu e o urgență, pentru părinții respectivi, faptul că văd cum copilul lor are sânge în urină sau e cu sângerare este ceva care îi sperie.

Putea să se rezolve ușor, vorbind frumos cu ei, discutând, explicând. Și se poate trimite o mașină de consultații la domiciliu să vadă fetița sau să fie fetița transportată cu unul dintre părinți la o unitate de primiri urgențe. Existau alternative pentru medicul respectiv”, a spus Arafat, la Digi24.

Cât durează ancheta disciplinară

În acest caz a fost declanșată o anchetă disciplinară, care va dura trei zile. Cel mai probabil, spune Raed Arafat, decizia va fi că operatoarea de la ambulanță nu și-a făcut treaba corect.

Leave A Reply

Your email address will not be published.