Raluca Turcan: Am finalizat primele două etape ale procesului de evaluare a dosarelor de pensii la nivel național

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a precizat că peste 240.000 de dosare de pensii au fost evaluate în toată țara până la ora actuală, în paralel cu desfășurarea activității curente.

„În acest moment, am finalizat primele două etape ale procesului de evaluare a dosarelor de pensii la nivel național și se fac testări de soft pentru cea de-a treia etapă”, spune liberala.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, despre evaluarea dosarelor de pensii și situația de la Covasna

„70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanță deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut câștig de cauză. De altfel, suma plătită în primele luni ale acestui an pentru asistență juridică de către Casa de Pensii Covasna este de 22 000 lei, iar totalul achitat la nivel național în ultimii cinci ani depășește 40 de milioane de lei.

Sunt cifre care arată justețea reformei pe care am demarat-o în domeniul pensiilor și care are în vedere, pe de o parte, crearea unei baze de date electronice complete, la nivel național, care să cuprindă toate datele din dosarele de pensii și, pe de altă parte, o nouă lege care să readucă echitatea în sistem, prin introducerea tuturor elementelor esențiale de contributivitate în calculul pensiei”, a scris ministrul Muncii, joi, pe Facebook.

Raluca Turcan a menționat că, la Casa de Pensii Covasna, „s-au recuperat toate restanțele la dosarele de pensii naționale cu termen depășit și mai sunt doar 15 dosare internaționale de soluționat”.

„În acest moment, am finalizat primele două etape ale procesului de evaluare a dosarelor de pensii la nivel național și se fac testări de soft pentru cea de-a treia etapă. Peste 240 000 de dosare au fost deja evaluate în toată țara, în paralel cu desfășurarea activității curente.

La Casa de Pensii Covasna, pe lângă procesul de evaluare care s-a desfășurat într-un ritm bun, s-au recuperat toate restanțele la dosarele de pensii naționale cu termen depășit și mai sunt doar 15 dosare internaționale de soluționat”, a adăugat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.