Răsturnare de situaţie în cazul Părintelui Calistrat: Am tulburat liniştea postului

Părintele Calistrat a postat un mesaj pe conturile de socializare în care îşi cere scuze după ce a lovit două enoriașe în curtea Mănăstirii Vlădiceni, dar și pentru evenimentul violent în care a fost implicat un călugăr.

„După prima săptămână de post al bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanşele de insulte care de care mai dure şi mai pătimaşe.

Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecţii verbale răutăcioase izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiţie, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce priveşte o faptă negheobă săvârşită la un moment de neatenţie şi neluare aminte.

Un moment în care sigur Duhul Sfânt pleacă de la om, cum mi s-a întâmplat şi mie”, și-a început preotul Calistrat Chifan mesajul.

Părintele Calistrat Chifan și-a cerut scuze pentru ce s-a întâmplat

Acesta și-a cerut scuze pentru faptele sale, referindu-se la momentul când a lovit o enoriaşă în curtea mănăstirii, pe care o numește „manifestarea mea infantilă şi nedemnă”, spunând imediat că a fost făcută asupra unor enoriaşe „cu un comportament nedemn de viaţa noastră creştină în Biserică„.

„Mai întâi lui Dumnezeu şi celor bine credincioşi le cer iertarea creştină, pentru că le-am tulburat liniştea postului, a sufletului şi a minţii, prin proasta ieşire din fire, şi gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufleteşte şi moral.

Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societăţii consternate de un

gest injust, pe fondul unor ambiţii feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute şi neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele ştiute.

Nu sunt supărat, nici afectat, trebuie să mulţumim Domnului şi pentru ocară”, a mai scris Calistrat Chifan.

Nu este prima abatere a lui Calistrat Chifan

Acesta nu este primul scandal în care este implicat preotul. În 2018, Calistrat Chifan i-a spus călugărului Gherasim și altui duhovnic să ia mâncarea din altar pentru a nu mirosi.

După ce li s-a adresat celorlalţi doi duhovnici, care nu erau în altar, preotul Calistrat Chifan l-a trimis pe părintele Haralambie în altar după el, unde l-a lovit în zona capului „cu o lovitură zdrobitoare”.

Starețul Mănăstirii Vlădiceni, preotul Arsenie Butnaru, a declarat că a văzut tot, însă „nu a luat nicio atitudine să intre sau să facă ceva” pentru el, chiar dacă este duhovnicul lui pentru 25 de ani.

„Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut… zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie în cadrul Mânăstirii Vlădiceni.

Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo. Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi”, a povestit, joi, călugărul Gherasim.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.