Regele Charles face ravagii! Anunțul șocant făcut de noul rege al Marii Britanii

Îi dă imediat afară! Noul rege al Marii Britanii a anunțat că va face concedieri în masă, asta la puțin timp după ce a fost încoronat. Anunțul a fost făcut în timpul slujbei de mulțumire pentru regretata regină Elisabeta a II-a.

Îi dă afară imediat! Regele Charles al III-lea face concedieri masive.

A anunțat în timpul slujbei de mulțumire pentru regretata regină Elisabeta a II-a

Angajații regelui Charles de la fosta sa reședință Clarence House au fost loviți de vestea unor potențiale concedieri în masă, în timp ce noul rege și soția sa Camilla se pregătesc să își mute birourile la Palatul Buckingham.

Dar vestea a lovit personalul în timpul unei slujbe de mulțumire pentru regretata regină Elisabeta a II-a, eveniment ce a avut loc în cursul zilei de luni, 12 august.

„Toată lumea este absolut lividă, inclusiv secretarii privați și echipa de conducere”, a declarat o sursă anonimă pentru The Guardian. „Tot personalul a lucrat până târziu în fiecare noapte de joi, pentru a fi întâmpinat cu acest lucru. Oamenii au fost vizibil afectați de acest anunț”.

Anumiți membri ai personalului ar trebui să își păstreze locurile de muncă

Anumiți membri ai personalului care au oferit „sprijin și sfaturi directe, apropiate și personale” noului rege și soției sale, Camilla, ar trebui să își păstreze locurile de muncă, potrivit unei scrisori a lui Sir Clive Alderton, cel mai important consilier al regelui.

O perioadă de consultări va începe la 19 septembrie pentru a decide ce angajați vor rămâne și care vor pleca.

„Schimbarea rolului mandanților noștri va însemna, de asemenea, o schimbare pentru gospodăria noastră …

Portofoliul de activități desfășurate anterior în această gospodărie, care susținea interesele personale ale fostului Prinț de Wales, fostele activități și operațiunile de gospodărie, nu va mai fi realizat, iar gospodăria … de la Clarence House va fi închisă.

Prin urmare, se preconizează că nu va mai fi nevoie de posturile cu sediul principal la Clarence House, a căror activitate sprijină aceste domenii”, se mai arată în scrisoarea aceasta.

Când se va muta noul rege în Palatul Buckingham

Nu s-a confirmat încă dacă regele și regina consort vor locui în cele din urmă la Palatul Buckingham.

În prezent, doar unele părți ale Palatului Buckingham sunt locuibile, deoarece acesta este supus unor lucrări majore de reamenajare care se așteaptă să dureze ani de zile.

Există speculații conform cărora regele, despre care se spune că nu este foarte atașat de palat, l-ar folosi în scopuri oficiale, cum ar fi recepții, audiențe, învestiri și banchete, păstrând Clarence House, aflat în apropiere, ca locuință londoneză.

Când biroul său a fost întrebat despre acest lucru în 2017, când era încă prinț de Wales, oficialii au spus că Palatul Buckingham va rămâne sediul monarhiei și locuința oficială a suveranului. Recent, nu au fost oferite informații detaliate despre probabilele sale aranjamente de locuit.

Potrivit bilanțului anual al Clarence House de la începutul acestui an, regele a angajat echivalentul cu normă întreagă a 101 angajați. În biroul secretarilor particulari sunt 31 de persoane, inclusiv secretari particulari și secretari particulari adjuncți, personal de cercetare, administrativ și ecvestru.

Un număr similar lucrează în departamentul de trezorerie, în timp ce în biroul său de comunicare lucrează 12 persoane.

=Printre cei 28 de membri ai personalului său casnic se numără patru bucătari, cinci manageri de casă, trei valeți și garderobieri și câțiva majordomi. Potrivit celui mai recent raport privind subvențiile suverane, regina a angajat 491 de persoane cu normă întreagă.

Ce va face regele Charles al III-lea cu Castelul Windsor

Există, de asemenea, întrebarea dacă regele va păstra utilizarea Castelului Windsor pentru weekenduri și a Casei Sandringham din Norfolk, pe care regretata regină a vizitat-o în perioada Crăciunului.

Regele și regina consort au, de asemenea, o reședință la Birkhall, pe domeniul Balmoral, Highgrove, în Gloucestershire, și Llwynywermod, o cabană în Țara Galilor.

Noul Prinț și Prințesă de Wales s-au mutat recent la Windsor și au locuit în Adelaide Cottage, păstrându-și în același timp apartamentul de la Palatul Kensington pentru scopuri oficiale.

La moartea Reginei-Mamă, Ducele de York a preluat Royal Lodge din Windsor. În timp ce unii dintre cei 83 de membri ai personalului său au fost redistribuiți în cadrul altor case regale, alții au fost concediați, scrie The Guardian.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.