România, sub imperiul gerului Temperaturi de -23 de grade! Ce se întâmplă în următoarele ore

România a înregistrat temperaturi minime de speriat. Localități întregi au fost afectate de vortexul polar. Staţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, minus 23 de grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată în țară. A fost ger și la Joseni, cu minus 21 de grade și la Târgu Secuiesc, cu minus 20 de grade.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, acum la Miercurea Ciuc sunt minus 22 de grade, iar stratul de zăpadă a ajuns la nouă centimetri.

Vreme deosebit de rece și ger pe parcursul nopților

Astăzi, dis de dimineață, au fost minus 16 grade la Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei, și tot minus 16 grade în Bacău. În Vaslui temperatura a coborât la minus 14 grade, iar în Focșani la minus 13 grade, potrivit Mediafax.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că toată țara este sub atenționare de ger. Pe parcursul nopților și al dimineților vom avea parte de vreme rea și ger.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

Informarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 10.00.

Leave A Reply

Your email address will not be published.