România va avea parte de o iarnă blândă, conform prognozei meteorologilor

Prognozele meteorologice arată că vom avea o iarnă cu puțină zăpadă. Acest lucru ar putea crea însă probleme în agricultură.

Prognozele care anunță o iarnă blândă în România au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit.

Potrivit Centrului European de Prognoze, în prima parte a iernii sunt slabe șanse să ningă în România.
Vom avea puțină zăpadă

George Gârbacea, cercetător științific: „Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne asteptam la valori normale.

Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”.

Pe o hartă pe care analiștii Severe Weather au realizat-o pe baza datelor Centrului European pentru Prognoze au fost colorate cu galben și roșu regiunile unde va fi mai puțină zăpadă decât în ultimii ani.

În prognoza serviciului meteorologic al Marii Britanii, aproape toată România este colorată în portocaliu, semn că va fi deficit de zăpadă

Dacă această lipsă de precipitații va fi insoțită de ger, pentru agricultură va fi rău.

Cod galben de instabilitate

În perioada 8 septembrie, ora 22:00 – 10 septembrie, ora 10:00 meteorologii au anunțat cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit ANM, în intervalul sâmbătă 9 septembrie, ora 10:00- duminică 11 septembrie, ora 22:00, în Banat, Crișana, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Olteniei și local în Transilvania

vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionarea meteo Cod galben sunt: Mehedinţi, Gorj, Mureş, Harghita,

Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ, Botoşani şi Iaşi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.