Rusia masează rachete balistice la granița cu Finlanda, după anunțul acesteia privind aderarea la NATO. ”O vom nimici în 10 secunde”

Rusia ar fi început să trimită rachete balistice spre granița cu Finlanda, ca urmare a candidaturii acestei națiuni la NATO, precizează jurnaliștii britanici pe baza unor clipuri video apărute pe rețelele de socializare.

Rachete mobile Iskander au fost observate în timp ce erau transportate spre linia de demarcație, în timp ce Putin pare din ce în ce mai îngrijorat de planurile finlandezilor, notează The Sun.

Putin a avertizat Finlanda și Suedia că aderarea la alianța occidentală ar fi o “greșeală”, dar până acum acestea au ignorat nemulțumirile președintelui rus.

Moscova a spus clar că va suferi consecințele aderării la NATO, lăudându-se că ar putea nimici Finlanda în “zece secunde”.

Putin a repetat amenințările voalate cu rachete hipersonice în timpul unei convorbiri telefonice tensionate cu Finlanda, iar acum pare că își pune banii la bătaie.

Mai multe clipuri video postate pe rețelele de socializare par să arate o flotă de rachete Iskander în drum spre Vyborg, la doar 38 de kilometri de granița cu Finlanda.

Comentariul din clip sugerează că “o nouă unitate militară este pe cale să se formeze”, imediat după ce țara nordică a depus cererea de aderare la NATO.

Armele au fost trimise la Vyborg, lângă forntiera cu Finlanda

Persoana care a filmat a explicat: “Imediat ce președintele Finlandei a spus că se alătură NATO, o

întreagă divizie de Iskanders, șapte dintre ele… se îndreaptă spre Vyborg. Se pare că o nouă unitate militară este pe cale să se formeze în Vyborg sau în regiune”.

“Toate echipamentele sunt noi, sunt conduse de camioane Ural. Așa că pregătiți-vă, finlandezi, pentru a intra în NATO. Noi, Ural-uri noi, șapte Iskanders, se pare că se formează o nouă unitate militară – bine lucrat.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.