S-a schimbat LEGEA! Modificarea din 2021 care îi va afecta pe TOŢI ŞOFERIIGuvernul pregăteşte deja o ordonanţă de urgenţă!

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care şoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA. Schimbarea ce urmează să aibă loc în următoarea perioadă a fost anunţată de Nicu Marcu, preşedintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

RCA, modificări în 2021. Şeful ASF a explicat că procedura se numeşte decontare directă. Exista şi până acum, însă era opţională. Odată cu schimbarea legislaţiei, decontarea directă va deveni obligatorie pentru întreaga piaţă.

Astfel, şoferii îşi vor putea deconta imediat dauna. iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problema între ele, a explicat Nicu Marcu, preşedintele ASF, într-un interviu acordat Agerpres.

După schimbarea legislaţiei, firmele de asigurări care au cote mari de piaţă vor fi obligate să vină cu lichiditate în plus, pentru a demonstra că pot susţine un portofoliu mai mare de clienţi, a menţionat şeful ASF.

Asigurarea RCA, modificări în 2021. „Asiguratul poate să îşi încaseze banii de la firma la care s-a asigurat”

Şeful ASF a explicat cum se va face decontarea directă şi cum va veni în sprijinul şoferilor schimbarea legislaţiei.

„Am acționat pe mai multe paliere. (…) Unul dintre ele este urgentarea aprobării legislaţiei cu privire la decontarea directă. Şi în sensul acesta ştim foarte bine că este în Parlament de o bună perioada de timp o lege care reglementează acest lucru, dar încă n-a fost aprobată, încă e la comisii, de mult timp.

Leave A Reply

Your email address will not be published.