Scandal urias intre Rafila si medicul roman din SUA cara recomanda medicamentul de uz veterinar pentru tratarea COVID-19

Profesorul Alexandru Rafila il critica dur pe medicul Ioan Alexie din Statele Unite pentru ca indeamna oamenii sa se trateze anti-COVID cu un medicament de uz veterinar. „Aveti o problema de etica”, i-a spus Rafila. Alexie sustine ca in Las Vegas se utilizeaza Ivermectina pentru anihilarea infectiei cu Covid-19, potrivit G4Media.ro.

„Eu ma mir de Alexie ca isi trateaza pacientii cu ivermectina. Am gasit documente ale Autoritatii de Reglementare a Medicamentului din SUA in care se spune clar ca acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, si se arata si care sunt reactiile adverse (eruptie cutunata, diaree, dureri de stomac, umflarea fetei, parestezie, efecte neurologice, scaderea presiunii arteriale etc.) Prin urmare nu inteleg pozitia domnului Alexie. Daca trateaza un pacient pentru Covid cu ivermectina si pacientul moare, ce face in conditiile in care medicamentul nu este autorizat? In acest caz se poate discuta de malpraxis”, a spus Alexandru Rafila.

Ioan Alexie a intervenit spunand ca planul sau nu este sa schimbe legile si medicina in Romania, ci doar sa informeze despre eficacitatea medicamentului, in speranta ca autoritatile vor face demersuri pentru a-l utiliza.

„Nu fac asta pentru ca ma intereseaza sa vand medicamentul. De altfel este un produs foarte ieftin. Eu am vrut doar sa informez ca autoritatile care sunt responsabile sa aiba in vedere Ivermectina”, a declarat Alexie.

Alexandru Rafila:„Mesajul dumneavoastra ar trebui sa fie: Nu luati medicamentul, decat dupa ce este reglementat de autoritati (…) Consumarea acestui medicament poate avea consecinte grave, asta sa le spuneti oamenilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.