Scumpiri de la 1 august! Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar

Românii au fost martorii unor scumpiri majore în ultima perioadă. Anul 2022 a început intr-o astfel de măsură și se pare că așa va continua mult timp de acum.

Astfel, aflăm acum că prețurile se vor modifica din nou de la 1 August, precum și din toamnă.

Scumpiri de la 1 August

Anul 2022 a fost unul al extremelor în ceea ce privește scumpirile. Atât alimentele, cât și carburanții și cazările sau chiriile s-au scumpit de acum și lucrurile merg din rău în mai rău.

Aflăm acum că o nouă serie de scumpiri are loc de la 1 August, când românii vor fi din nou obligați să scoată mai mulți bani din buzunare la cumpărături.

Mai exact, vom plăti cu 60 de bani mai mult pentru un pachet de țigări, dar și cu 6 bani în plus pe litrul de alcool.

La restaurant, hotel sau la cafenea, notele de plată vor fi mai încărcate de anul viitor, din cauza faptului că TVA-ul va creste considerabil, așa cum au anunțat oficialii. TVA în cazul serviciilor oferite de acestea crește de la 5% la 9%.

De altfel, vom plăti mai mult și pentru băuturile cu zahăr sau îndulcitori, incluv pentru berea fără alcool, pentru că TVA crește la 19% pentru aceste produse.

Se scumpește pâinea
Căldurile sunt insuportabile în ultima perioadă. Temperaturile au crescut radical în ultima vreme și au provocat pagube mari, deși este abia începutul caniculei.

Seceta face ravagii în România și fermierii deja se plâng de faptul că recolta este de 10 ori mai mică decât în anii trecuți.

Fermierii spun că prețul grâului se va dubla din toamnă, motiv pentru care și pâinea se va scumpi. Prețul actual se va menține doar cât timp brutăriile mai au grâu din Producțiile anterioare.

Mai apoi, pâinea cu siguranță se va vinde la un preț mai mare, ținând cont că și semințele sau substanțele folosite s-au scumpit.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.