Se cere inghetarea pensiilor! Ce decizie a luat Florin Citu:

Se pare ca pensiile romanilor nu se vor mari in acest an. Potrivit unor surse Realitatea Plus, pensiile ar urma sa fie inghetate  in 2021. Citu ar fi mentionat ca proiectul de buget ar putea fi gata, cel mai devreme, pe data de 4 februarie.

Pensiile ar putea ingheta in 2021

Executivul ar avea mai multe variante de lucru in privinta pensiilor. Se pare ca premierul se opune unei cresteri mai mari de 3% deoarece situatia economica nu permite mariri considerabile, potrivit unor surse Realitatea PLUS.

Care sunt variantele luate in calcul:

1. majorare cu 3,1% din martie
2. majorare cu 8,1% din septembrie
3. majorare cu 10% din septembrie
4. inghetarea pensiilor

Reactia sindicalistilor:

“Rezolvarea problemelor pensiilor include de fapt 2 elemente: recalcularea rapida dupa noua formula a tuturor pensiilor din Romania care nici macar n-a inceput desi legea prevedea sa inceapa de 2 ani de zile. E problema legata de corectia cu vestita crestere de 40 din care s-a dat 14%, deci trebuie data diferenta”, a declarat Bogdan Hossu.

Pe de alta parte, Guvernul anunta ca trebuie tinut cont de contextul economic, care nu este favorabil dupa criza sanitara. Efortul bugetar pentru cresterea cu 40 de procente nu si-l poate permite acum. Este vorba de 138 de miliarde de ei.

Ce spun sursele Realitatea Plus

”Premierul Florin Citu isi doreste ca punctul de pensie sa nu creasca nici in 2021. Nici macar din luna septembrie. Astfel, pensionarii vor ramane doar cu majorarea de 14% din septembrie 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.