Se schimbă ora în România! Când trecem la ora de iarnă în 2022. Informație pentru toți românii

Se schimbă ora în România în curând! Vezi mai jos când trecem la ora de iarnă în 2022 și cum se vor da ceasurile. Informație pentru toți românii la început de toamnă. Mai mult, află ce schimbări se întâmplă în corp din cauza modificărilor de program din senin.

Se schimbă ora în România! Când trecem la ora de iarnă în 2022. Informație pentru toți românii

Mai este puțin până se schimbă ora în România și vom trece oficial la ora de iarnă, după ce vremea de afară ne-a arătat deja că iarna s-a terminat.

Anul acesta, trecerea la ora de iarnă se face între 29 și 30 octombrie, de sâmbătă spre duminică, atunci când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, astfel ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Până anii trecuți, Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, dar până în prezent în România nu s-a luat o decizie în acest sens.

Astfel că, în luna octombrie, se va trece la ora de iarnă, iar noaptea va fi mai lungă și vom dormi mai mult, chiar dacă o să avem o perioadă de adaptare în care vom suferi puțin fizic și emoțional, cum se întâmplă în fiecare an.

Drept regulă generală: trecerea la ora de vară se face în ultimul weekend din luna martie, în timp ce trecerea la ora de iarnă se face în ultimul weekend din luna octombrie în fiecare an.

Când se schimbă ora în octombrie 2022 și cum se dă ceasul?

Revenirea la ora de iarnă de anul acesta, din 2022, se va face la data de 29 octombrie spre 30 octombrie 2022, adică într-o zi de duminică, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00, iar lumina solară va fii pentru mai puține ore pe cer, astfel

încât noaptea devine mai lungă din senin. Când trecem la ora de iarnă, dormim cu o oră mai mult. Ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore.

Se schimbă ora în România! Când trecem la ora de iarnă în 2022. Informație pentru toți românii

Cum se adaptează corpul uman la această schimbare de fus orar din senin?

Cercetătorii spun că pentru a trece mai ușor la noul ritm, trebuie sa reduci consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante timp de jumătate de lună.

Deși sunt puțini care cunosc acest lucru, medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul.

Însă, nu toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului.

Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.

Astfel, adaptarea completă a organismului la noul program se va intampla în aproximativ două săptămâni, așa că nu iti impune sa ai mai multă răbdare in aceasta privință.

Totodată, este bine de stiut că specialiștii au avertizat pe parcursul anilor că există efecte negative ale schimbărilor sezoniere de oră. Iar printre aceste probleme se evidențiază insomnia, starea de oboseală, durerea de cap, dar și anxietatea.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.