Stiri din Israel: Prima doza a vaccinului Pfizer impotriva COVID a redus infectarile cu 50% dupa 14 zile

Datele initiale din campania de vaccinare a Israelului arata ca vaccinul cu serul Pfizer a redus infectiile cu aproximativ 50% la 14 zile dupa administrarea primei doze din cele doua vaccinuri, a declarat marti un oficial de rang inalt al Ministerului Sanatatii, potrivit Times of Israel

Sharon Alroy-Preis, sefa departamentului de sanatate publica al Ministerului Sanatatii, a declarat pentru Channel 12 News ca datele au fost preliminare si se bazeaza pe rezultatele testelor coronavirus atat pentru cei care au primit vaccinul, cat si pentru cei care nu au primit.

Channel 13 News a declarat ca, potrivit cifrelor publicate de Clalit, sansa ca o persoana sa fie infectata cu coronavirus a scazut cu 33% la 14 zile dupa ce a fost vaccinata. Cifrele separate inregistrate de furnizorul Maccabi si difuzate de Channel 12 au aratat ca vaccinul a cauzat o scadere de 60% a sanselor de infectie la 14 zile dupa ce a fost administrata prima doza.

Cu studiile de faza 3 ale lui Pfizer, care verifica doar aproximativ 40.000 de persoane si avand in vedere campania de vaccinare lidera in Israel, datele ar putea fi unele dintre cele mai bune de pana acum despre eficacitatea vaccinului.

Se asteapta ca vaccinul sa atinga potentialul complet de protectie doar la o saptamana dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin, care a inceput in Israel saptamana aceasta. A doua doza este de asteptat sa aduca nivelurile de imunitate la aproximativ 95% dupa aproximativ o saptamana.

Sharon Alroy-Preis, sefa departamentului de sanatate publica din Ministerul Sanatatii, a subliniat ca datele nu au fost suficiente pentru a concluziona daca vaccinul previne cu totul transmiterea virusului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.