Sunătoarea îndepărtează frica, tristețea și depresia: Cum trebuie folosită

Fitoterapeutul Constantin Milică citează în una din cărțile sale efectele extraordinare ale sunătoarei asupra sănătății emoționale, spunând că această plantă ajută la re-echilibrarea hormonală și nervoasă.

Sunătoarea este clasificată printre cele mai bune antidepresive naturale. Spre deosebire de alte plante medicinale eficiente, sunătoarea a fost intens studiată, cu rezultate foarte bune.

A fost folosită ca remediu pentru diferite afecțiuni – îndeosebi ale pielii și ale sistemului nervos – încă de pe vremea grecilor antici.

Are proprietăți antibacteriene, antivirale, antioxidante și antiinflamatoare. Chimistul Paracelsus utiliza sunătoarea în secolul al 16-lea împotriva tristeții, fricii și a viselor urâte.

Studiile moderne au arătat că această plantă conține flavonoide și cantități mari de hipericină și hiperforină – substanțe care blochează declanșarea stărilor depresive.

Cercetările sugerează că sunătoarea poate fi folosită ca remediu pentru ameliorarea simptomelor fizice și emoționale la femeile cu sindrom premenstrual (crampe, pofte alimentare, sensibilitatea sânilor, iritabilitate), precum și a

simptomelor de menopauză (anxietate, tulburări de dispoziție). Sunătoarea îmbunătățește starea de spirit la persoanele cu

tulburări afective sezoniere (depresia de iarnă), cauzate de lipsa luminii solare. Poate fi utilă și în caz de tulburare obsesiv-compulsivă sau fobie socială.

Cum se utilizează? Ne putem folosi de beneficiile acestei plante consumând-o sub formă de ceai sau tinctură.

Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită.

Se beau câte 2 căni de ceai pe zi, înainte de mese, iar ultima cană seara, înainte de culcare. În cazul tincturii, aceasta se poate administra în cure de lungă durată, conform prospectului.

Precauții și contraindicații Deși este mai eficientă decât antidepresivele sintetice precum Prozac, Citalopram, Paroxetin (Paxil), și are mai puține efecte secundare decât acestea, sunătoarea poate interacționa cu numeroase medicamente.

Nu luați această plantă concomitent cu un tratament cu medicamente antidepresive, anti-trombotice, imunosupresoare, anti-histamine și anti-tusive, fără să cereți sfatul medicului.

Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.