Tara din Uniunea Europeana care se inchide din nou. Oamenii nu mai au voie sa iasa din case fara un motiv bine intemeiat

Guvernul din Danemarca extinde toate restrictiile pentru inca trei saptamani, adica pana pe 7 februarie. Acest lucru este confirmat de mai multe surse pentru DR .

Odata cu prelungirea restrictiilor, inchiderea continua astfel. Aceasta inseamna, printre altele, ca toate magazinele, cu exceptia magazinelor alimentare si a farmaciilor, trebuie sa ramana inchise. Toti copiii vor invata de acasa si va fi interzisa adunarea a mai mult de cinci persoane in spatiul public.

Prim-ministrul Mette Frederiksen a anuntat ca ar fi necesar sa se extinda restrictiile actuale si acest lucru se face acum.

– Cred ca este necesara o prelungire a restrictiilor. Nu in ultimul rand pentru a se asigura ca tulpina din Anglia nu se raspandeste, a spus Mette Frederiksen.

Deschiderea pe 7 februarie va necesita un miracol pentru sanatate

Virusologul Allan Randrup Thomsen spune ca nu va fi ultima data cand vom primi astfel de mesaj.

– Este complet nerealist ca lucrurile sa se incheie pana la 7 februarie. Din punct de vedere al profesionistilor din domeniul sanatatii, trebuie sa se intample un miracol pentru ca restrictiile sa fie ridicate pe 7 februarie, spune el.

El subliniaza ca abia la inceputul lunii februarie mutatia extrem de contagioasa a virusului, cea care afecteaza puternic Marea Britanie, va fi cea dominanta in Danemarca, potrivit Statens Serum Institut.

– Este atat de logic ca mentinem aceste restrictii.

Mutatia virusului englez nu lasa prea mult spatiu pentru a relaxa restrictiile.

El subliniaza ca trebuie cel putin sa iesim din februarie inainte ca restrictiile sa poata fi relaxate din nou .

Leave A Reply

Your email address will not be published.