Țara unde TikTok-ul va fi interzis de marți. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp și decizia este definitivă

O altă țară a luat decizia să interzică TikTok. Aplicația chinezească nu va mai putea fi folosită începând de marți, iar decizia este definitivă. Chiar dacă pare o decizie extremă, la bază există un motiv bine întemeiat.

TikTok-ul a devenit una dintre cele mai folosite aplicații în ultima perioadă și o adevărată sursă de venit pentru milioane de oameni din întreaga lume. În plină dezvoltare, o țară a decis să interzică folosirea aplicației.

Așadar, TikTok va fi interzis de marți, iar oamenii mai au doar câteva ore la dispoziție să se bucure de timpul petrecut pe aplicație.

Țara unde TikTok va fi interzis începând de marți

Din motive bine întemeiate, aplicația TikTok nu va mai putea fi folosită în Canada. Decizia îi vizează doar pe angajații guvernului federal, astfel că restul populației va avea acces, în continuare, la această platformă.

Decizia are legătură cu securitatea informațiilor guvernamentale și reducerea riscului unei scurugeri, care ar putea afecta ulterior.

Se pare că o analiză în acest sens a demonstrat că metodele de colectare ale datelor de pe aplicație îi predispune pe utilizatori la atacuri cibernetice, astfel că reprezintă un risc pentru protecția informațiilor din guvernul federal.

Decizia ar putea să se ia și în Uniunea Europeană

Aceeași decizie ar putea să fie luată și în Uniunea Europeană, unde TikTok ar putea să fie interzis din cauza riscului de a refuza ca aplicația chinezească să respecte regulile legislației impuse.

Această decizie ar putea să se ia de la 1 septembrie, însă cu toții trăiesc cu speranța că nu se va întâmpla acest lucru.

Thierry Breton a anunțat că nu va ezita să ia această măsură, dacă regulile legislative nu vor fi respectate. Comisarul a spus că nerespectarea legii reprezintă un pericol pentru utilizatori, la care nu ar trebui, în mod normal, să fie expuși, mai ales fără voia lor.

”Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei (…)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.