UDMR, surpriză URIAŞĂ la trativele pentru noul Guvern. A pus mâna pe cel mai bogat minister. Va controla financiar primăriile din toată ţara

PNL – USR PLUS – UDMR au convenit asupra unei formule cu un Guvern condus de Florin Cîţu, cu doi vicepremieri, de la UDMR şi USR PLUS, respectiv Kelemen Hunor şi Dan Barna. Liderul PNL Ludovic Orban va prelua şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce USR – PLUS va avea un om la preşedinţia Senatului.

”Am avut discuţii principiale în ceea ce priveşte o coaliţie care va dura 4 ani de zile, după 8 ani în care am avut 12 guverne. Sunt sigur că vom reuşi să avem locuri de muncă, să investim în sănătate, în educaţie şi ne-am asumat să participăm la formarea majorităţii parlamentare şi exercitarea atirbuţiilor din Executiv.

Ministerul Sportului şi Tineretului este unul important, pentru că fără tineret şi sport nu poate fi gândită o societate modernă”, a declarat Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, la ieşirea de la negocieri.

UDMR îi va propune pe Cseke Attila la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și Tanczos Barna la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat vineri seară, la finalul negocierilor cu USR PLUS pentru formarea unei coaliţii, că Florin Cîţu este candidatul pentru funcţia de prim-ministru, preşedinţia Camerei revine PNL, iar cea a Senatului, USR PLUS.

Guvernul va avea doi vicepremieri, şi 18 ministere, dintre ele 9 vor fi conduse de PNL, 6, de reprezentanţi USR-PLUS şi 3 vor fi conduse de reprezentanţi ai UDMR.Printre ministerele USR PLUS se află şi cel al Justiţiei, iar UDMR are ministerele Dezvoltării, Mediului, Tineretului şi Sportului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.