Ultima ora: ALERTA la granitele Romaniei️ Ce se intampla ACUM in Ucraina

Rusia a început războiul cu Ucraina. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Donabs. Imediat după președintelui rus, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odessa.

Au fost auzite explozii și focuri de armă și în estul țării.

Din primele informații, operațiunea militară desfășurată de Rusia este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

UPDATE 08.40  „Putin a atacat, dar nimeni nu fuge”, a scris într-un mesaj pe Twitter de joi dimineață, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Oficialul a făcut apel la „ucrainenii de pe tot globul” să vorbească și să își îndemne liderii să acționeze.

„Armata, diplomați, toată lumea lucrează. Ucraina luptă. Ucraina se va apăra. Ucraina va câștiga”.

„Distribuiți adevărul despre invazia lui Putin în țările voastre și cereți guvernelor să acționeze imediat”, a mai transmis oficialul ucrainean.

UPDATE 08.30 „Războiul durează de o oră și jumătate și Forțele Armate ale Ucrainei au fost deja complet învinse”, spun surse citate de presa de la Kiev.

Surse militare declară că întreaga flotă ucraineană ar fi fost distrusă.

Armata ucraineană ar fi declarat că a doborât cinci avioane militare ruse şi un elicopter, joi dimineaţă, în confruntările produse în regiunea separatistă Lugansk, în estul Ucrainei.

„Forţele ucrainene au distrus cinci avioane şi un elicopter în regiunea Lugansk”, este anunțul făcut chiar de Statul Major al armatei ucrainene, potrivit Le Figaro.

Însă Ministerul Apărării de la Moscova susţine că informaţiile nu sunt reale, conform agenţiei Tass.

Klaus Iohannis, mesaj după ce Rusia a invadat Ucraina

„Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei.

Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari”, a transmis președintele Klaus Iohannis joi dimineață pe Twitter, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Rusia a început războiul cu Ucraina. Explozii puternice la Kiev și în alte orașe

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării, informează AFP şi Reuters.

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT – 05.00, ora României.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Explozii puternice la Kiev și în alte orașe

Focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Aeroportul a anulat zborurile şi a evacuat pasagerii şi personalul.

De asemenea, în mediul online au apărut imagini care surprind atmosfera de război din țara vecină. Se pot auzi sirenele de război.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.