ULTIMA ORĂ! Carantină începând de sâmbătă! Raed Arafat a semnat ordinu

Încă o comună a intrat în carantină începând de sâmbătă dimineață. Iată unde se aplică restricțiile și pentru cât timp.

Deși autoritățile dau asigurări că în viitorul apropiat pandemia de coronavirus va putea fi ținută sub control cu mai multă ușurință, având în vedere că oamenii se vor vaccina și se va putea renunța, treptat, la restricții, noul coronavirus face în continuare probleme în anumite zone, atât în România, cât și peste hotare. Unde s-a luat decizia carantinării până la finalul lunii ianuarie?

Carantină totală timp de 14 zile. Unde se aplică restricțiile?

Având în vedere numărul mare de îmbolnăviri din ultimele zile, dar și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, autoritățile din Ilfov au luat decizia de a carantina comuna Dascălu începând de sâmbătă dimineață. Mai exact, într-un comunicat al Prefecturii Ilfov se arată că măsura carantinării se aplică începând de sâmbătă, 16 ianuarie 2021, de la ora 5:30, pentru o perioadă de 14 zile. 

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov a efectuat o analiză de risc și în urma acesteia, dar și a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, reprezentanții Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov s-au reunit într-o ședință extraordinară și au adoptat Hotărârea CJSU nr. 3, prin care s-a decis carantinarea comunei Dascălu. 

La scurt timp după ce a fost luată această decizie, propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, iar șeful DSU, Raed Arafat, a emis ordinul de carantinare, potrivit digi24.ro .

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.