Ultima ORA! Raed Arafat, Toată România va intra din nou în carantină

Raed arafat crede ca România nu au în vedere instituirea unui lockdown general

Seful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, se așteaptă ca, după Sărbători, să se înregistreze o creștere a numărului cazurilor persoanelor infectate cu noul coronavirus, însă a subliniat că depinde cât de controlabilă va fi această creștere.

Cert este, a adăugat oficialul, că o parte dintre români au respectat recomandările, însă este și o altă parte care nu a făcut asta, iar dovadă în acest sens stau amenzile date de Poliție

”Așa că este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile”, spune Arafat, potrivit antena3.ro.

Șeful DSU a subliniat că speră ca autoritățile să controleze această creștere pentru că acum indicatorii arată că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut, comparativ cu acum 2-3 săptămâni și că speră să se reușească menținerea în acești parametri, să nu existe din nou creșteri care să pună presiune pe sistemul sanitar.

Însă, cel mai important lucru rămâne păstrarea măsurilor de siguranță mai departe – masca, distanțarea, mobilitatea limitată și contactele limitate, iar, pe cealaltă parte, vaccinarea.

În ceea ce privește restricțiile, nu se iau în calcul, la acest moment, măsuri de lockdown total. 

”Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Astfel de măsuri pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu alți factori”, a mai spus șeful DSU.

Leave A Reply

Your email address will not be published.