ULTIMA ORĂ. Rusia ameninta Romania cu racheta nucleara SATAN: „Au tradat istoria noastra comuna”.

Dmitri Rogozin, seful programului spatial rusesc, a amenintat intr-un mesaj publicat pe Twitter mai multe tari est-europene, printre care si România.

Dupa ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu a putut sa calatoreasca in Serbia pentru ca tarile europene vecine si-au inchis spatiul aerian pentru avionul care trebuia sa il duca la Belgrad.

Potrivit cotidianului sarb Vecernje Novosti, este vorba de trei tari vecine Serbiei: Bulgaria, Macedonia de Nord si Muntenegru.

In mesajul sau, Rogozin ameninta si Romania cu rachetele nucleare Sarmat.

„De ce este buna SARMAT? (n.red. noua racheta a Moscovei, botezata „Satan 2” in terminologia NATO)

Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricosi, romanilor razbunatori sau muntenegrenilor care au tradat istoria noastra comuna. Asemenea si altor suedezi”, a scris Rogozin, pe Twitter.

Serghei Lavrov urma sa aiba la Belgrad intrevederi cu presedinte sarb, cu omologul sau Nikola Selakovic si cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sarbe, Porfirije.

Ministrul rus de externe este vizat din 25 februarie, la o zi dupa declansarea invaziei ruse asupra Ucrainei, de sanctiuni ale UE, la fel ca presedintele rus Vladimir Putin.

Anularea vizitei a fost confirmata de un oficial de rang inalt al Ministerului de Externe rus, care a declarat pentru Interfax: „Diplomatia noastra inca nu stapaneste teleportarea”.

Nu este pentru prima data cand Rogozin ameninta tari membre NATO. „Intr-un razboi nuclear, tarile NATO vor fi distruse de noi intr-o jumatate de ora”, spunea acesta in urma cu o luna.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a afirmat, în cel mai recent avertisment video lansat pe canalul său de Telegram, că în Ucraina va avea loc în următoarele zile „o operațiune specială adevărată”.

Înregistrarea cu liderul cecen a fost distribuită duminică pe twitter de jurnalistul Francis Scarr de la BBC, care a și tradus mesajul lui Kadîrov.

„În următoarele zile veți vedea o operațiune specială adevărată, don, îi veți vedea pe acei șeitani (unul dintre numele dracului – n. red.) fugind, don, nu doar din acele orașe, dar și din Ucraina, don!

Ne pregătim, deci, și îi vom face bucuroși pe adevărații patrioți ai Rusiei și fie ca dușmanii noștri să moară, don!”, a spus liderul cecen în filmare.

Săptămâna trecută, Ramzan Kadîrov a acuzat, într-un mesaj publicat tot pe Telegram, televiziunea rusă de minciună, în legătură cu afirmațiile că orașul Severodonețk este cucerit în proporție de 30%.

Acesta susținea că orașul ucrainean din regiunea Lugansk se află sub controlul forțelor ruse și cecene.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.