ULTIMA ORĂ! Veste cumplită pentru întreaga lume! Ce se va întâmpla în următoarele săptămâni este terifiant!

Dovezile științifice de până acum cu privire la noua variantă de coronavirus care a apărut în Regatul Unit sugerează că aceasta ar fi mai mortală decât varianta obișnuită, spune prim-ministrul țării, Boris Johnson, conform BBC.

„Pe lângă faptul că se răspândește mai repede, se pare că există dovezi conform cărora noua varianta este asociată și cu un grad mai ridicat de mortalitate. Faptul că NHS (n. red. – sistemul național de sănătate britanic) se află sub această presiune intensă este urmarea impactului acestei noi variante”, a spus premierul britanic.

Datele au fost evaluate de cercetătorii unei organizații care se ocupă cu studierea bolilor virale respiratorii noi și care consiliază guvernul de la Londra. Toate informațiile științifice sunt, însă, încă preliminare, iar concluziile finale nu există încă.

Noua variantă este cu 30% mai mortală decât varianta inițială a virusului

Studiile anterioare concluzionaseră deja că tulpina britanică a coronavirusului este mai contagioasă. Ea a fost detectată pentru prima oară în Kent, în luna septembrie. De atunci, ea devenit varianta dominantă a virusului în Anglia și în Irlanda de Nord și s-a răspândit deja în peste 50 de alte țări.

Conform cercetătorilor citați de Johnson, noua variantă este cu 30% mai mortală decât varianta inițială a virusului. Datele au fost obținute pe baza analizei matematice a numărului de decese.

Sir Patrick Vallance, consilierul-șef al guvernului britanic pe probleme de cercetare științifică spune, totuși, că datele noi nu sunt încă finale.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Leave A Reply

Your email address will not be published.