ULTIMA ORA. Vladimir Putin explică de ce a pornit războiul: ”Pur şi simplu nu ne-au lăsat nicio şansă să procedăm altfel”

Rusiei “nu i-au lăsat altă şansă” decât să declanşeze “operaţiunea militară” în Donbas, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin joi, în timpul unei întâlniri

cu mediul rus de afaceri, informează TASS.  

“Cel mai important lucru, ca să fie clar: ceea ce se întâmplă este o măsură la care am fost nevoiţi să recurgem. Pur şi simplu nu ne-au lăsat nicio şansă să

procedăm altfel”, a afirmat Putin.

Potrivit lui Vladimir Putin, pentru Rusia au fost create asemenea riscuri în domeniul securităţii, încât “cu alte mijloace nu se putea reacţiona”.

Putin şi-a exprimat uimirea că Occidentul “nu şi-a schimbat nici cu un milimetru poziţiile în negocierile cu Federaţia Rusă în problemele de securitate europeană”.

Totodată, Putin a dat asigurări că Rusia rămâne parte a economiei mondiale. “Rusia rămâne parte a economiei mondiale şi, în condiţiile în care ea rămâne

parte a acesteia, noi nu intenţionăm să aducem prejudicii unui sistem din care simţim că facem parte”, a spus şeful statului rus.

Putin spune că Rusia s-a pregătit pentru sancțiuni

Preşedintele Rusiei a mai spus că autorităţile ruse s-au pregătit pentru ceea ce se întâmplă din punct de vedere al politicii de sancţiuni. Totodată, el a îndemnat

mediul de afaceri rus să trateze cu înţelegere situaţia actuală şi să lucreze împreună cu guvernul rus pentru sprijinirea economiei Rusiei.

Occidentul se pregăteşte să impună sancţiuni economice de anvergură împotriva Rusiei, vizând în special accesul ei la pieţele europeană şi americană.

UE a impus deja o “restricţionare” a capacităţilor de finanţare a statului rus, a guvernului său, precum şi a Băncii Centrale a Rusiei.

La rândul său, Berlinul a suspendat săptămâna aceasta punerea în funcţiune a noului gazoduct strategic ce leagă Rusia de Germania ocolind Ucraina, Nord Stream 2.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.