Un avion s-a prăbușit, în urmă cu puțin timp, chiar înainte de a ateriza

Un avion s-a prăbușit, duminică, în Lacul Victoria, Tanzania, cel mai mare lac din Africa.

Aeronava, operată de compania privată tanzaniană Precision Air, a căzut fix când se pregătea de aterizare pe aeroportul din Bukoba, nord-vestul Tanzaniei.

Nu e clar câte persoane erau la bord sau dacă sunt morți în urma incidentului. 15 oameni au fost salvați până în acest moment.

Presa locală a relatat că circa 49 de persoane erau înscrise pe lista de pasageri. La fața locului, au fost trimise nave de salvare şi salvatorii continuă să scoată alţi pasageri blocaţi în avion.

„Avionul a decolat din capitala Dar es Salaam şi a căzut în Lacul Victoria în această dimineaţă din cauza furtunii şi a ploii torenţiale”, a informat compania de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), într-un comunicat.

Președintele Tanzaniei a transmis condoleanțe celor care și-au pierdut persoane dragi în acest incident, dar a făcut apel la calm și rugăciune cât timp operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare.

„Am primit vestea tristă legată de prăbușirea avionului în Lacul Victoria. Transmit condoleanțe familiilor tuturor celor afectați de acest incident. Să continuăm să rămânem calmi având în vedere că operațiunile de salvare continuă și să ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute”, a transmis președintele Samoa Suluhu pe Twitter.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.