Un cerşetor s-a apropiat de ea pentru a-i cere ceva mărunţiş. Ea i-a spus: „Poţi să aştepţi un minut?

Multe persoane se uită la oamenii străzii cu superioritate. Dar acest lucru este cât se poate de greşit. Cei fără adăpost sunt oameni cu gânduri, sentimente şi visuri ca noi toţi. Şi veţi înţelege perfect acest lucru citind ce s-a întâmplat la un moment dat, când un cerşetor s-a apropiat de o tânără studentă.

Caroline Santana are 24 de ani şi locuieşte în São Paulo, Brazilia. Într-o seară era pe punctul de a lua autobuzul care o ducea acasă. Dar când s-a uitat în geantă şi-a dat seama că abonamentul său de autobuz dispăruse şi că nu mai avea destui bani pentru un bilet.

În acel moment un cerşetor s-a apropiat de ea pentru a-i cere ceva mărunţiş. Ea i-a spus: „Poţi să aştepţi un minut? Cred că mi-am pierdut abonamentul”, a scris Caroline Santana într-o postare pe Facebook.

Ceea ce i-a răspuns omul străzii te lasă fără cuvinte…

„De câţi bani ai nevoie ca să cumperi un bilet?” – a intrebat-o persoana fără adăpost. „Am doar 4 reali brazilieni, dar ţi-i pot da”. Caroline a fost impresionată de gestul minunat al acestui om, dar l-a refuzat. „Eşti sigură? Pot să-ţi dau aceşti bani, nu te pot lăsa să pleci pe jos, te pot ajuta.” – a insistat el.

În acel moment, Caroline găseşte abonamentul şi îşi ia la revedere de la bunul samaritean, apoi se îndreaptă spre staţia de autobuz. Când se afla la jumătatea drumului, s-a întors spre acel om şi l-a întrebat: „Pot să fac o fotografie cu tine, să împărtăşesc prietenilor atitudinea ta şi să le arăt tuturor bunătatea inimii tale?”

Când să plece, el a rugat-o: „Să scrieţi că numele meu este Caesar.”

Caroline a găsit 2 reali brazilieni în geantă şi i-a dat înainte de a urca în autobuz.

Postarea Carolinei de pe Facebook a primit un val uriaş de aprecieri, fiind distribuită de peste 120.000 de ori. Ea a scris: „Este o lecţie de viaţă, că acest om care atât de puţin, care depinde de ajutorul altora pentru a supravieţui, a fost dispus să-mi dea tot ceea ce a câştigat în acea noapte doar ca eu să nu plec pe jos”. Caroline continuă: „Are o inimă uriaşă şi îşi iubeşte aproapele chiar şi fără să-l cunoască, chiar dacă nu l-a mai întâlnit niciodată”.

„Această poveste este o lecţie despre caracter, milă, înţelepciune şi dragoste! Nu judecaţi niciodată pe cineva după aparenţe.”

Uneori, oamenii care au mai puţin sunt cei care oferă cel mai mult… Încă mai credeţi că cei fără adăpost sunt inferiori?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.