Un pompier infectat cu COVID s-a stins intr-un salon neincalzit cerand o patura. Scrisoarea sotiei adresata autoritatilor

Un pompier infectat cu Covid-19 a decedat in Ramnicu-Valcea intr-un salon neincalzit, cerand o patura de acasa, pentru ca ii era frig. Povestea traumatizanta este spusa de sotia paramedicului, care si-a vazut sotul plecand de acasa pe picioare si a primit vestea, dupa doua saptamani, ca acesta a decedat

Bogdan Banica, presedintele Sindicatului DECUS, publica, miercuri, scrisoarea Adelei Carla Banu, adresata Colegiului Medicilor Valcea si publicata, initial, de Ziarul de Valcea. Femeia povesteste cum si-a pierdut sotul, acuzand ca acesta a fost „lasat sa moara cu zile” intr-un salon neincalzit din Spitalul de Boli Infectioase din Ramnicu-Valcea, cerand de acasa o patura.

„Durerea este mare. Nu pot sa o descriu in cuvinte. Sunt din Ramnicu Valcea si ma numesc Banu Alida Carla si sunt sotie de pompier (ISU Valcea). Sotul meu a decedat pe data de 26.10.2020 in urma unui sir lung de zile de spitalizare din cauza unor complicatii si din cauza neglijentei personalului medical de la Sectia infectioase Ramnicu Valcea”, povesteste femeia.

Pompierul, care era paramedic pe echipaj SMURD, era expus accidentelor sau bolilor in timpul misiunilor. Mai mult, pe 6 octombrie, el a participat la o interventie pe Valea Oltului cand un tir a cazut in Lotru. A stat doua ore in apa rece pana la brau si atunci a capatat o raceala care a dus-o pe picioare.

„Pe data de 9 octombrie 2020 a intrat in schimb de tura si a dus misiunea la bun sfarsit. Pe data de 12 octombrie a fost din nou la munca in schimb sanatatea s-a degradat, s-a simtit foarte rau iar colegii l-au izolat intr-o camera si l-au scos de pe interventie. Colegii si seful de tura nu au sesizat si nici nu au raportat nimic in legatura cu acest eveniment in conditiile in care suntem pandemie iar colegii erau reticenti. A venit acasa conducand 35 de km, iar dupa aceea a anuntat doctorul de familie legat de starea de sanatate in care se afla. Acesta l-a indrumat sa mearga la UPU Valcea pentru a isi face analizele si testul de covid. In asteptarea rezultatului testului covid, i-a prescris un tratament. A inceput acest tratament, iar pe 14 octombrie ora 23.00 s-a primit confirmarea pozitivitatii testului”, povesteste Adela Carla Banu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.