Unde a fost păstrat trupul prințului Philip, până în ziua de azi. Acesta urmează să fie înmormântat alături de Regina Elisabeta, la 17 luni după ce s-a stins din viață

Trupul Prințului Philip urmează să fie mutat alături de cel al soției sale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit joi, 8 septembrie, la Caselul Balmoral din Scoția.

Timp ce 17 luni, sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului Philip a fost păstrat în cripta regală de la Capela St. George a Castelului Windsor, însă acesta va fi mutat după moartea reginei.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani și va fi înmormântată luni, 19 septembrie.

Unde va fi mutat sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului Philip, la 17 luni de la moartea sa

Ducele de Edinburgh a fost înmormântat în privat în Voltul Regal al Capelei Sf. George, după ce a murit pe 9 aprilie 2021, iar acum va fi mutat alături de soția sa, cu care a trăit timp de 73

de ani, la Memorialul Regelui George al VI-lea al Bisericii Gotice, potrivit dailyrecord.co.uk

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip s-au cunoscut în 1934.

Povestea lor de dragoste a început printr-un schimb de scrisori. Cei doi erau verișori

îndepărtați, verișoara Prințului Philip, Prințesa Marina a Danemarcei și a Greciei, și Prințul George, Duce de Kent, unchiul Reginei Elisabeta, au fost căsătoriți.

Pe data de 8 iulie 1947, cei doi au anunțat logodna, iar nunta a avut loc pe data de 20 noiembrie, la Westminster Abbey.

Evenimentul a fost transmis pe posturile de radio și a avut loc în fața a 2.000 de persoane.

La început, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au locuit într-o reședință de lângă

Windsor, mutându-se, ulterior, la Clarence House, Londra. Începând cu anul 1952, Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii.

„Este o persoană care nu acceptă cu ușurință complimentele, dar el a fost, pur și simplu,

puterea și sprijinul meu în toți acești ani, iar eu și întreaga lui familie, precum și această

țară și multe alte țări, îi datorăm o datorie mai mare decât ar putea el să pretindă vreodată sau decât vom ști noi vreodată”, a fost mesajul Reginei Elisabeta a II-a, în anul 1997, cu ocazia aniversării nunții de aur, potrivit abc.net.au.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.