Unde ne ascundem în caz de bombardament? Lista adăposturilor antiaeriene din România pe judeţe şi oraşe

Situația a devenit tot mai tensionată în ultimele săptămâni la granița dintre Rusia și Ucraina, iar amenințările cu

privire la începerea unui război au venit atât din tabăra aliaților NATO și SUA, cât și din partea Kremlinului și a aliaților Rusiei.

România este situată, din punct de vedere geopolitic, în linia întâi a frontului în cazul unui război pe flancul estic al

NATO. Avem graniță de 600 de kilometri cu Ucraina, iar deschiderea la Marea Neagră ne situează în „gura lupului”, alias Rusia, care a anexat prin forță insula Crimeea în urmă cu 8 ani.

Citeste si: Israelul a lansat mai multe rachete spre Siria, miercuri dimineața

Este puțin probabil ca România să fie vizată de atacuri aeriene în cazul unui conflict ruso-ucrainean, în condițiile în

care facem parte alianța NATO și orice eventuală agresiune la adresa țării noastre ar declanșa articolul 5 al Tratatului

prin care aliații se obligă să ne apere teritoriul ca și cum ar fi vorba de un atac împotriva întregii alianțe.

Lista adăposturilor antiaeriene din România
IGSU a publicat pe site-ul propriu lista adăposturilor de protecție civilă din toate județele și orașele țării. Vezi lista completă AICI

Documentul de 62 de pagini al IGSU conține adresele exacte la care se află cele 4.538 de adăposturi antiaeriene din țara noastră.
Spre exemplu, în Caapitală sunt listate aproximativ 165 de adăposturi de protecție civilă în Sectorul 1, 340 de adăposturi în Sectorul 2, 150 în Sectorul 3, 160 în Sectorul 4, 60 în Sectorul 5 și 300 în Sectorul 6.

Presa a scris în ultimii ani despre situația nu tocmai bună a multor adăposturi antiaeriene care au fost transformate în scopuri care nu mai au legătură cu protecția civilă.

Peste 1000 de soldați americani, relocați din Germania în România
Liderul de la Casa Albă a decis să trimită 2.000 de soldați aflați în garnizoana Fort Bragg din Carolina de Nord în Polonia și Germania, iar 1.000 de soldați americani din escadronul de infanterie Stryker aflat în Germania vor fi relocați în România.

Acestre mutări sunt menite să întărească flancul NATO aflat în apropierea granițelor cu Rusia. Kremlinul interpretează aceste mutări de trupe SUA ca fiind noi dovezi ale intenției de a împinge Rusia într-un conflict militar.

Ministrul Apărării de la București: ”Nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”
”În acest moment, americanii au sosit, ca să spun aşa, ca un fel de titlu pe care dumneavoastră îl daţi întotdeauna. Au venit deja pentru pregătiri, peste 100 de soldaţi americani, specialişti, care pregătesc această încartiruire”, a spus ministrul Vasile Dîncu, citat de Agerpres.

Ministrul Apărării a dat asigurări că suntem pregătiţi din perspectivă logistică, pentru sosirea acestor soldaţi americani.

”Nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”, a mai spus Vasile Dîncu, precizând că vor informa asupra detaliilor şi a locurilor unde vor fi încartiruiţi.

Vasile Dîncu a mai precizat că nu este un singur loc unde aceşti soldaţi americani vor sta, în România.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.