Vestea cea mare pentru cei cu pensii de până în 1.700 de lei! Este informația momentului pentru milioane de români

Vestea momentului pentru cei cu pensii până în 1.700 de lei! O nouă propunere legislativă depusă în Parlament i-ar putea ajuta pe românii cu pensii mici. Despre ce este vorba?

USR a depus un nou proiect de lege în Parlament car prevede ca tichetele sociale de care beneficiază 2,5 milioane de români cu venituri mici să poată fi folosite și pentru cumpărarea de medicamente.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”, declară deputata USR Diana Stoica, potrivit comunicatului de presă al USR.

Concret, proiectul de lege al Uniunii Salvați România (USR), inițiat de deputații Diana Stoica şi Eugen Terente, modifică OUG 63/2022 pentru ca beneficiarii tichetelor de 250 de lei să le poată folosi și pentru achiziționarea de medicamente, pe lângă alimente și mese calde.

Inițiatorii spun că persoanele vulnerabile din punct de vedere material sunt expuse unui risc crescut de sănătate, având în vedere că nu au acces la servicii de sănătate adecvate sau locuiesc în condiții precare.

”În urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile am înţeles cât de util ar fi pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul nostru va ajuta persoanele vulnerabile să ajungă mai uşor la medicaţia necesară şi, din acest motiv, sper ca toţi colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, să înţeleagă importanţa proiectului şi să îl voteze”, precizează deputatul USR Eugen Terente.

Dacă propunerea trece, atunci aceste tichete vor putea fi folosite de către pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Mai precis, cei care deja beneficiază de tichetele de 250 de lei.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.