Vestea zileidespre Elena Udrea. Anunțul care agită toată România. A transmis direct din închisoare

Vestea zilei despre Elena Udrea. Revolta e maximă iar un anunț în acest sens a fost transmis direct din închisoare. Fostul ministru a ținut să-și spună punctul de vedere după ce a auzit ce se întâmplă în cazul Elodia, cu polițistul Cristian Cioacă.
Vestea zilei despre Elena Udrea.

Aceasta a reacționat dur după ce a auzit că polițistul Cristian Cioacă a ieșit din închisoare. Mai exact, acesta a primit o permisie.

Este a doua oară când se întâmplă acest lucru în ultimele 3 luni, și anume când fostul polițist beneficiază de 24 de ore de libertate.

„Nu am ceva împotriva permisiei lui Cioacă, este dreptul sau legal, am o problema însă cu modul în care principiul menținerii legăturii cu familia este legiferat la noi.

Legislația privind executarea pedepselor cu închisoarea este nu doar total ineficientă, România având unul dintre cele mai mari grade de recidivă din Europa, ci și anacronică, ilogică, aberantă, în anumite prevederi, ce aduce la crearea unor

adevărate drame umane, drame care nu aduc nici un beneficiu societății, doar distrug vieți.

La cum am spus deja, legea actuală nu face nici o diferența între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii și o mama condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu, eventual cu un copil mic sau mai mulți.

Nu doar că în ambele cazuri vizitele se pot primi doar în condițiile în care se folosește un “dispozitiv de protecție” un geam care ajunge să separe pe mama de copilul ei, dar și în cea ce privește dreptul de a menține contactul cu familia al deținuților, tratamentul este identic.

Adică, posibilitatea de a ieși din penitenciar pentru a te întâlni cu familia, este același și pentru un bărbat care merge să bea o bere cu rudele sale că și pentru o mama care ar vrea să îi fie alături copilului sau când este ziua lui de naștere, când merge

în prima zi la grădiniță sau la școală, când are un examen important, sau când are nevoie de alinarea mamei, pur și simplu”, a comentat Elena Udrea, pe Facebook.

Elena Udrea atrage atenția asupra situației copiilor ale căror mame sunt în detenție

Ea a arătat că păstrarea și consolidarea relațiilor cu familia, evident sunt importante pentru fiecare persoană care se află în închisoare.

Dar cu atât mai mult trebuie ocrotită și susținută relația unui copil cu mama să, când această este obligată să lipsească o perioada de timp de lângă copil, a arătat ea.

Potrivit fostului ministru, legislația noastră nu are în vedere, în nici unul din aspectele pe care le tratează, situația copiilor ale căror mame sunt în detenție.

La fel, categoria de deținuți, mame, mame de copii mici, nu există în viziunea legiuitorului nostru.

„Asta arată lipsa de înțelegere a rolului pedepselor raportat la societate, a nevoii de a sprijini dezvoltarea psiho-emoțională a copiilor, evitând pe cât este posibil dobândirea de către aceștia a unui comportament de risc, în condițiile în care este

demonstrate cu studii recente, ultimul realizat anul acesta în Statele Unite, că copii ale căror mame sunt în detenție rămân

cu trauma pentru restul vieții și un procent important dintre aceștia ajung să încalce legea ei înșiși”, a punctat Elena Udrea.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.