Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii a făcut anunțul. „Este vorba de cei cu venituri până la 2.000 de lei”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că 3,2 milioane de pensionari vor beneficia de un ajutor de 700 de lei în luna iulie. Este vorba de cei care au pensii de până în 2.000 de lei.

Marius Budăi a vorbit, într-o emisiune televizată, despre veniturile pensionarilor și ce se va întâmpla cu ele de la 1 iulie 2022. Persoanele care au pensii sub 2.000 de lei vor beneficia de un ajutor de 700 de lei, potrivit România TV.

Persoanele cu pensii sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei de la 1 iulie 2022

Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poșta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populație.

Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a spus Marius Budăi, despre tichetele sociale de 250 de lei.

Proiectul guvernamental prin care se oferă un ajutor financiar de 700 de lei prevede următoarele:

Art. 1 – (1) În luna iulie a anului 2022 se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 de lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

(2) Prin sintagma venituri lunare, prevăzută la alin. (1) se înțelege:

a) venituri lunare din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

b) venituri lunare din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

c) venituri lunare din drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

d) venituri lunare din indemnizația socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare;

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.