Vremea se schimba total! Cod portocaliu de ninsori si viscol! Alerta ANM

Alerta meteo. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod portocaliu de ninsori si viscol, valabila in mai multe zone din judetele Constanta si Tulcea.

Conform meteorologilor, avertizarea este valabila in 27 ianuarie, intre orele 10.00 – 21.00.

Astfel, in cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), in judetele Constanta si Tulcea vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale de 70…80 km/h, va ninge insemnat cantitativ, zapada va fi viscolita si troienita, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

Cod galben de de ninsori si viscol in zone din judetul Buzau, pana la ora 13:00

Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod galben de ninsori si viscol, valabila in mai multe zone din judetul Buzau.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 13:00, in zona montana a judetului avertizat, precum si in localitatile Patarlagele, Lopatari, Chiojdu, Panatau, Manzalesti, Bisoca, Catina, Braesti, Colti, Bozioru, Odaile si Chiliile, va ninge si vantul va sufla cu rafale de 60 – 80 km/h, trecator cu 90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.

Cod galben de ninsori si viscol in Dobrogea, estul Munteniei si sud-estul Moldovei

In Dobrogea, estul Munteniei si in sud-estul Moldovei va continua sa ninga moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada neuniform si consistent, iar vantul va avea rafale in general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.

Avertizarea este valabila in intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00.

Leave A Reply

Your email address will not be published.